AutumnBodyBliss

KJENNER DU HØSTEN I KROPP OG SINN?

Kunne du tenke deg en ekstra lang yogaklasse hvor alt inviterer til hvile og balanse. . . ?

Da er du velkommen til ren høstlig nytelse med Yin & Restorative Yoga i vår AutumnBodyBliss!

 

Den * 11.11. kl 11:00 * ønsker vi deg velkommen til en herlig yogadag, hvor vi byr på nesten tre timer med YIN & RESTORATIVE YOGA basert på ayurvediske prinsipper tilpasset årstiden.

 

DATO:         SØNDAG 11.11.2018

KL:         11:00 – 14:00

PRIS:         KR 500,-

 

STED: MOMA YOGA, Boecks gt 12, METRO STORHANDEL, 4.ETG

(Inngang via Lørenskog Fysioterapi v/Europris. Obs! Bruk senterinngang fra gateplan i Kulturhusgaten eller fra parkeringshus denne dagen, søndag. 3 t gratis parkering, husk å betale litt ekstra. Gratis P bak bygget).

 

PÅMELDING:

Fra PC/MAC via websiden:

klikk på fanen PÅMELDING, logg deg inn med brukernavn og passord, finn dato og event, klikk «sign up now» og følg betalingsinstruksjonen.

 

Fra MINDBODY appen via telefon:

Ved bruk for første gang; Last ned appen MINDBODY, logg deg inn med brukerord og passord. Husk å verifisere din nye konto i appen ved å klikke på lenke som sendes automatisk til din mail. Gå så til dato/event, klikk «Book» og følg betalingsinstruksjonen.

 

HVA ER AYURVEDA . . .

I ayurveda forholder man seg til det som kalles DOSHA, det finnes 3 doshaer KAPHA, PITTA og VATA. Hver dosha har spesifikke kvaliteter som kan knyttes til årstid, mat, helsetilstander og personlighetstrekk. Alle mennesker kan relateres til en dohsha, de fleste har en overvekt av kvaliteter fra do av doshaene. Man kan f.eks. være en PITTA type med litt VATA osv. Årstid, hvordan du lever, hva du spiser etc. påvirker «din type» og påvirker om du er i balanse eller ubalanse. Det er dette de Ayurvediske legene ser etter når de skal lage behandlingsopplegg for en person. Hvilke symptomer har du på bakgrunn av hva du gjør – og hva skal du gjøre for å finne tilbake til balanse og «deg selv»…

Ayurveda er en meget omfattende filosofi som vi i denne yogaklassen kun bruker noen fragmenter av, for å lage en ekstra god og balanserende yogadag som passer for ALLE!

 

YogaProgrammet passer så klart for alle doshatyper, men denne gang vi bruker ÅRSTIDEN HØSTEN som utgangspunkt for; valg av yogaøvelser, de eteriske oljene til duft i rommet og til lett massasje og valg av type te du får servert og hva vi serverer deg «å bite i» etter yogaklassen.

 

KJENNER DU HØSTEN I KROPP OG SINN?

Selv om vi vet at den er på vei så kommer ofte overgangen til høsten litt «brått på». Sommerens varme er et vagt minne og vi vet hva som ligger foran oss – en lang vinter…

Høsten er en slags overgangsfase i naturen, fra den blomstrende og frodige sommeren er høsten transaksjonen mellom denne yrende og levende «Yang» årstidend, til den tiden hvor naturen «trekker seg sammen». Tiden hvor sevjen forlater grenene og alle planters livskraft trekker seg inn i roten for å hvile, naturen går mot den rolige og innovervendte og virker nærmest «død» i denne så kalte «Yin» årstiden.

 

Høsten er overgangen fra nettopp Yang til Yin i naturen og det kan hende du kjenner det i kropp og sinn – uten at du forstår hvorfor..

Kanskje er du mer rastløs og urolig, fryser mer på hender og føtter?

I Ayurvedisk filosofi sies det at når løvet begynner å falle, frosten og minusgrader kommer, og is og snø dukker opp – da kan man være sikre på at VATA årstiden er her.

Og det er nettopp dette vi skal fokusere på i vår AutumnBody Bliss – VATA.

Programmet passer så klart for alle, men vi bruker årstiden høsten som er «vata-årstid» som utgangspunkt. Så uansett hvordan du har det i denne overgangsfasen, om du kjenner deg igjen i beskrivelsen eller ei, så er du hjertelig velkommen til bli med på en deilig og ekstra lang yogaklasse denne dagen.

 

OM YOGAKLASSEN

I nesten 3 timer vil du ledes av Heidi og Monica gjennom meditasjon, pusteøvelser og en visualiseringsøvelse, kriya, som hjelper deg til å roe ned, holde fokus og nå en god «mindfull» tilstand.

 

Det blir fokus på yogaøvelser som vil gi slipp på «Yin området» av kroppen, det vil si  den nedre del av kroppen. Det blir gode øvelser for rygg, hofter/bekken, som også vil påvirke mageregionen og dette fokuseres det på, fordi «VATA energien» sies å ha innvirkning på tykktarmen spesielt – og der i gjennom fordøyelsen.

 

Yogaklassen tar deg gjennom YinYogaposisjoner som åpner kroppen og slipper sirkulasjonen til dypt inne i vevet, deretter glir øvelsene gradvis over til RestorativeYoga som tar deg «helt ned» og inn i dyp hvile… I tillegg vil du få sanseopplevelser gjennom møte med duftede eteriske oljer og lett massasje.

 

Og til deg som ikke har vært med på dette før – tre timer kan virke lenge, men for de fleste er det en opplevelse av at «tiden går i oppløsning» og vi kan (nesten) love at du etterpå ikke helt vil skjønn hvor timene har blitt av… Dette er en ren høstlig nytelse, en «timeout» for kropp & sinn!

 

Høres det deilig ut? Meld deg på da vel

 

Lett servering og masse hygge etter timen…

 

Hjertelig velkommen til en herlig AutumnBodyBliss!

 

Solhilsen fra

Heidi & Monica
Lurer du på hvem Heidi og Monica er? Les mer om instruktørene på http://momayoga.no/category/instructor/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>